MENI
26.9.2011

Radionica na temu "Usklađivanja zakona sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u BiH"


Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost spolova BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, utorak, 27. septembra 2011. godine organizira drugu radionicu na temu "Usklađivanja zakona sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u BiH", kao nastavak radionice održane u julu 2011.
Radionice su dio projekta Regionalnog centra Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Bratislava, u saradnji sa UNDP Uredom u Bosni i Hercegovini, sa ciljem osnaživanja kapaciteta parlamenata putem jačanja uloge žena u politici. Realizaciju projekta finansira Fond Japanske vlade za saradnju.
Radionici će prisustvovati članovi i članice Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Komisije za jednakopravnost spolova oba doma Parlamenta FBiH i Odbora jednakih mogućnosti Narodne skupštine RS, kao i državna gender agencija i entitetski gender centri. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću